Leiebil USA

leiebil-i-usa

En bilferie i USA – eller «road trip» som det populært kalles – er en drøm for mange nordmenn. Det gigantiske landet med 50 stater er som skapt for å reise med bil, med et veinett i verdensklasse og opplevelser i fleng. Målt i areal så er USA det fjerde største landet i verden, og følgelig skal det godt gjøres å besøke samtlige stater på en enkelt ferie. En av de mest typiske bilferiene i USA er å ta seg fra vestkysten til østkysten, en distanse på drøye 440 mil. Dette er tilsvarende kjørelengden dersom man kjører Norge opp og ned!

I USA, eller de forente stater som nasjonen ofte kalles, så bor det i overkant av 300 millioner mennesker. Det gjør landet til verdens tredje største nasjon målt etter innbyggertall. Landets hovedstad ligger på østkysten og heter Washington, mens de største byene er New York og Los Angeles. Stadig flere flyselskaper tilbyr billige reiser «over dammen», og følgelig blir stadig flere nordmenn bitt av USA-basillen og besøker de mange statene år etter år.

Typiske steder å besøke med leiebil

Skal man feriere i USA så er leiebil nærmest en nødvendighet – i alle fall dersom man har andre destinasjoner enn New York på kartet. I byen som aldri sover vil vi fraråde deg leiebil, ettersom trafikken her er svært tett og komplisert. Her klarer man seg fint med drosje og undergrunnsbanen. Men i de fleste andre byer i USA vil leiebil være gunstig, da avstandene er store og de virkelige opplevelsene gjerne ligger litt utenfor sentrum av de store byene. Det er mange steder på nettet du nå kan leie bil gjennom. Noen som kan anbefales er Leiebilguiden.no – Leiebil USA,Autoescape:USA og Bilutleie USA.

Los Angeles

California er en av de mest populære turistdestinasjonene i USA, og da med storbyen Los Angeles som det fremste reisemålet. I motsetning til New York så ligger alt ganske så spredt over et enormt areal i Los Angeles, og her er leiebil hundre prosent nødvendig. Man vil trolig besøke ulike filmstudioer, strender, Hollywood og ikke minst kjøpesentre, og avstandene er såpass store i Los Angeles at det nærmest er umulig å være turist uten bil. Kollektivtransporten er svært dårlig og komplisert, og 99 prosent av turistene som besøker L.A. har leiebil. Da kan man oppleve attraksjonene på alle kanter av byen!

San Francisco

Motebyen San Francisco er også et av de fremste reisemålene i USA. Byen ligger helt nord i California, og har et noe kjøligere klima enn Los Angeles. Her ligger kjente turistattraksjoner som Alcatraz og Golden Gate, samt at det hver eneste sommer arrangeres en rekke spennende konserter og show i byen. Leiebil er velegnet i San Francisco, ettersom attraksjonene ligger på ganske forskjellige steder her. I selve sentrum av byen er det trange gater med mange bakker, og mange turister vil nok ønske å sitte på de tradisjonelle kabelvognene. Men med svært dyre hotellpriser i San Francisco, så vil det som regel lønne seg med overnatting utenfor sentrum med leiebil som transportmiddel.

Road trip i USA

Man kan fint bruke ukevis på å oppdage en enkelt by i USA, men mange nordmenn drømmer om å legge ut på en såkalt «road trip» fra kyst til kyst. Har du god tid, gode venner og er eventyrlysten, så er en slik reise absolutt å anbefale. Da kan man for eksempel kjøre fra Los Angeles i vest til New York i øst, og stoppe i alle de sentralliggende byene man ønsker på veien. Vil man ha en kortere road trip, så kan man fint utforske bare California. Da anbefaler vi leiebil i San Francisco, der man kjører sjøveien Highway One helt ned til San Diego i sør. Det vil garantert være en reise man aldri kommer til å glemme!

Trafikkregler i USA

Kjøremønstret i USA ligner veldig på det norske, og det er i motsetning til mange andre fremmede land ikke så veldig mange spesielle hensyn man må ta her. Det som er verdt å tenke på er at reglene kan være forskjellige fra stat til stat, samtidig som det finnes noen små forskjeller i regelverket. For eksempel så brukes STOPP-skilt flittig i stedet for lyskryss, og ved slike skilt skal man stanse helt før man kan kjøre videre. Dette sørger for en fin flyt i trafikkryss der fire veier møtes, da en og en bil slipper inn i krysset (husk at du fortsatt har vikeplikt fra høyre).

I de fleste stater er det dessuten tillatt å svinge til høyre selv om det er rødt lys, med mindre et skilt med teksten «No right turn» er oppført. Husk at du kun kan svinge til høyre om det er klar bane. Utover dette så er det ikke mange spesielle hensyn, foruten om at du må huske at USA bruker et annet målesystem for fart. Her er det «miles» og ikke kilometer i timen som gjelder. Pass på at du ikke blander disse to sammen, men leiebiler har ofte speedometre der begge enhetene er oppgitt.