Kredittkort 20 år

kredittkort for 20 åringer

Er du 20 år gammel, og trenger et kredittkort? Da er du slettes ikke alene, for når man begynner å bli voksen, så er det mange som synes det er minst like spennende at man kan skaffe seg et kredittkort som at man kan kjøre opp til sertifikatet for bil. Og selv om enkelte banker har aldersgrenser som er høyere enn 20 år, så er det sjeldent noe problem for norske 20-åringer å skaffe seg et slikt kort i dag.

Når det er sagt, så er den lovfestete aldersgrensen for kredittkort satt til 18 år. Derfor er det bankene selv som har økt denne aldersgrensen, noe som nok kommer at av mange i denne alderen ikke er disiplinerte til å handle på kreditt. Kjenner du deg ikke igjen i denne beskrivelsen, og er over 20 år gammel, så er du velkommen til å lese videre for å se hvilke kredittkort vi anbefaler for 20-åringer.

Norwegian-kortet

Det første kredittkortet vi skal anbefale for deg som er 20 år, tilbys av internettbanken Bank Norwegian. De tilbyr faktisk et av de mest anbefalte kredittkortene, som du kan få kloa i allerede når du er fylt 18. Kredittkortet fra Bank Norwegian gir deg tilgang til inntil 100 000 kroner i kreditt, og har en effektiv rente på 23,10 prosent. En av fordelene med Norwegian-kortet er at de aller fleste som søker om det får innvilget søknaden, men at kredittgrensen justeres til nokså lavt for de som ikke har så veldig høy inntekt.

Utover dette så har Norwegian-kortet ganske så gunstige betingelser for deg som skal bruke det. Med det mener vi en rentefri periode på 45 dager, det har reiseforsikring inkludert og det har massevis av fordeler for deg som ofte reiser med flyselskapet Norwegian.

Gebyrfri Visa

Ingen av oss ønsker å betale ekstra for å bruke en tjeneste dersom man ikke behøver det, og det er kanskje spesielt de yngste i samfunnet som er bevisst på dette. Derfor tilbyr den internasjonale banken Santander kredittkortet Gebyrfri Visa til de som er 20 år eller eldre. Som navnet på kortet tilsier så er dette et kredittkort som verken har gebyrer for bruk eller for å eie, og heller ikke når man ønsker å ta ut kontanter i minibanker. Derfor er det et meget gunstig kredittkort for deg som vil spare penger i hverdagen.

Øvrige betingelser for kredittkortet innebærer en effektiv rente på 23,41 prosent, og en maksimal kredittgrense på 100 000 kroner. Den rentefrie betalingsutsettelsen er på maksimalt 50 dager, og all bruk innenfor dette tidsrommet der man tilbakebetaler kreditten tidsnok vil ikke påføre verken renter eller gebyrer.

re:member

Et tredje og siste kredittkort for deg som er 20 år gammel – og som for øvrig anbefales for alle andre også – er re:member sitt MasterCard. Dette kredittkortet kan du søke om allerede når du er myndig, og følgelig er det svært mange nordmenn som har et slikt kort i lommeboka. Tilbyderen EnterCard har strukket seg til det ytterste for å tilby et av de beste kredittkortene på markedet, som blant annet har et omfattende rabattprogram der du kan spare penger når du handler i over tohundre norske nettbutikker. Kredittkortet har også ganske så gunstige betingelser både hva rente og kredittgrense angår.

For den maksimale kredittgrensen man kan få med re:member er på hele 150 000 kroner, noe som gjør det velegnet for den som er avhengig av å ha tilgang til mye penger. I tillegg er den effektive renten på 25,40 prosent helt akseptabel. Men med en rentefri betalingsutsettelse på inntil 52 dager, så er det fullt mulig å bruke dette kortet uten at ekstra kostnader påløper.

Kilder: Kredittkortinfo.no